De formule voor een gezamenlijke visie op IoT

Zet de operationeel directeur, een technieker en de kwaliteitsmanager samen en je krijgt verschillende definities van IoT (Internet of Things). Wat het is, wat het niet is en hoe je IoT inzet om bedrijfsdoelstellingen te behalen. Neem die onduidelijkheid weg. Door samen knelpunten te identificeren. Door parameters en prioriteiten tastbaar te maken. Door een proefproject op te zetten. Hoe beginnen? Bel ons. Met onze toolkit tillen we je productie naar een hoger plan.

Komen we in productiebedrijven dan horen we vaak dat er verschillende omschrijvingen van IoT de ronde doen. Van wat het niet is en vooral of het wel of niet nuttig kan zijn in het productieproces. Die verwarring remt je bedrijf af. Een gezamenlijke visie versnelt prioriteiten stellen, kiezen en uitrollen. En daar is het ons om te doen.

Neem onduidelijkheden weg met de toolkit

Versnel je denkproces door sleutelfiguren samen te brengen. In een workshop gaan ze aan de slag om tot een gezamenlijk resultaat te komen. Met eerst het inzicht van wat IoT is en daarna hoe IoT kan helpen om doelstellingen te behalen. We nemen de onduidelijkheden weg en kijken wat IoT voor jouw productie kan betekenen.

Met een groep van 6 tot 10 personen doorlopen we de OQuila IoT Vision Toolkit. Identificeren van verbeterpunten, parameters die beïnvloeden, mogelijke meetpunten bepalen. Gestructureerd trekken we conclusies en formuleren we prioriteiten.

Resultaat is een Proof of Concept (PoC). Je kent het proces, de invloeden en de parameters die je wil weten. Van ons krijg je een stappenplan om je PoC te realiseren.

Schrijf samen een PoC tijdens de workshop

Ook aan de slag met IoT maar je weet niet hoe? Na een intakegesprek brengen we je team samen in een workshop. Operationeel manager, techniekers, planner, kwaliteitsverantwoordelijke, maintenance manager. Gedurende een dag doorlopen ze met twee moderatoren de methodiek om samen tot een consensus te komen over een proefproject. Met de neuzen in dezelfde richting, een gezamenlijk doel en hetzelfde begrippenkader.

Nieuwsgierig naar hoe die PoC er bij jou zou uitzien? Bel ons en we zetten samen de eerste stappen naar jouw slimme fabriek.