IoT-droom omzetten in business case met een duwtje in de rug

Het is zover. OQuila is geregistreerd als dienstverlener in het kader van de kmo-portefeuille. Dus geen excuses meer. Je IoT-droom omzetten in een business case? Of je IoT-oplossing omzetten in een concreet stappenplan? De digitale transformatie is binnen handbereik. En de kmo-portefeuille verlaagt de drempel om eraan te beginnen.

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je als ondernemer financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Denk aan opleidingen en adviesdiensten. Om je onderneming te professionaliseren of om je in staat te stellen correcte en gefundeerde beslissingen te nemen voor je bedrijf. Over een IoT-oplossing bijvoorbeeld.

Blijf relevant

Belgische kmo’s zoeken naar vaste grond voor de toekomst. Met marges onder druk moeten de productiekosten omlaag en komt het product zelf ook onder druk. Zonder oneindige innovatiebudgetten ga je pragmatisch aan de slag. Stap voor stap, met een no-nonsense benadering. Net zoals OQuila eigenlijk.

Met OQuila als partner

IoT helpt om die productiekosten omlaag te krijgen, om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen. Om te evolueren van productverkoper naar dienstverlener. Hoe beginnen? Met OQuila nemen we die zorg weg zodat jij kan focussen op jouw sterktes. We begeleiden je digitale transformatie van begin tot eind. We onderzoeken samen wat IoT voor jouw bedrijf kan betekenen, we werken een oplossing uit en met een PoC (Proof of Concept) bepalen we de benadering.

Nog in de droomfase?

De goesting is er maar je hebt nog geen concreet doel. Met dit aanbod voor de kmo-portefeuille zetten we jouw IoT-droom om in een business case. We exploreren samen mogelijkheden en doelstellingen. Kijken naar je machines, producten en data, en analyseren wat je met die inzichten kan doen. Het resultaat is een advies met haalbare IoT-oplossingen op jouw maat.

Of heel concreet aan de slag?

Je weet waarvoor je IoT wil inzetten en je waar je naartoe wil? Samen maken we een stappenplan om van je ‘as is’ naar je ‘to be’ te geraken. Die analyse zetten we om in een implementatieplan om van de huidige toestand naar de toekomstige omgeving te gaan. Dit is het design, het ontwerp, van jouw IoT-oplossing.

Door de kmo-portefeuille heb je geen excuus meer. Of je nu kiest om je IoT-droom om te zetten in een business case of je stelt een concreet stappenplan op, de digitale transformatie is binnen handbereik. De kmo-portefeuille is een drempelverlagende manier op ermee te beginnen.

Op zoek naar advies of een ontwerp voor je IoT-oplossing? Neem contact met ons op en we kijken samen hoe we je verder kunnen helpen.