3 manieren om je infrastructuur gezond, slim en zuinig te krijgen

DELEN

3-manieren-om-je-infrastructuur-gezond,-slim-en-zuinig-te-krijgenGezond, slim en zuinig. Dan hebben we het over je medewerkers, je infrastructuur en je energiegebruik. Want de prijzen van industrieel vastgoed lopen op, je wil tevreden mensen op de werkvloer en je wil grip krijgen op je energiefactuur. Een smart building dus. Waar je door meten, voorspellen en ingrijpen een flinke duit bespaart. Op uitval, verbruik en ruimte. In je kantoor, je magazijn en productie.

Zorg voor een comfortabele werkplek winter en zomer

De klachten die het vaakst terugkomen op de werkvloer gaan over een te hoog of te laag CO2-gehalte, relatieve vochtigheid en temperatuur. Winter en zomer zorgen onaangepaste werkomstandigheden voor afwezigheden.

Arbeiders krijgen werkkleding voorzien op warm en koud weer. Ook door andere hulpmiddelen kunnen ze op een gezonde manier hun werk doen. Dankzij Internet of Things (IoT) grijp je nog sneller in op de werkomstandigheden. IoT haalt data uit je bestaande systemen en combineert die met metingen van nieuwe sensoren.

Een alarm laat je weten wanneer de metingen te ver afwijken. Daardoor werken je medewerkers in een gezondere omgeving met minder zieken en uitval. De productie verbetert met een positief financieel resultaat tot gevolg.

Gebruik slim alle hoekjes en kantjes

Maar ook je gebouw levert geld op. Elk bedrijf dat groeit, maakt de afweging tussen uitbreiden en nieuwe infrastructuur bouwen. Omdat de prijzen van industrieel vastgoed blijven stijgen, is je baseren op feitelijke informatie nodig.

Met IoT breng je het gebruik van gebouwen en ruimtes in kaart. Door te monitoren waar er veel mensen passeren. Door het ruimtegebruik voor opslag van materialen te meten. Door de functies en goederen in kaart te brengen.

Beschik je over harde data hoe het gebouw gebruikt wordt? Dan hoef je misschien niet uit te breiden of te bouwen. De bestaande structuur of de indeling van de ruimte aanpassen is vaak voldoende. En dan verbeter je je bestaande infrastructuur in plaats van een nieuwe te bouwen.

Wees zuinig door voorspellingen

En dan heb je nog alle nutsvoorzieningen die nodig zijn om je gebouw te laten draaien. Elektriciteit, water, gas, verwarming. Is je verbruik tijdens de zomer hetzelfde als in de winter dan klopt er iets niet. Door met IoT temperatuur, vochtigheid en verbruik te monitoren en data samen te brengen, maak je voorspellingen. Daardoor grijp je snel in bij anomalieën. Bespaar je dus.

Ook aan de slag?

Begin klein. Zelfs al je start in één ruimte dan levert dat al interessante informatie op. Nadien breid je verder uit in je bedrijf. Stap voor stap breng je je infrastructuur in kaart. En evolueer je als smart building. Met voordelen voor je mensen, ruimtegebruik en energiehuishouding.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op en we kijken samen hoe we je verder helpen.