Dream big, start small, grow fast

DELEN

Dream-big,-start-small,-grow-fastDaar sta je dan. Helemaal overtuigd dat IoT je ding is maar hoe begin je eraan? Je ziet mogelijkheden en kansen, maar ook obstakels en weerstand. En eigenlijk wil je ook wel veel in een keer. Net zoals Rome is de digitale fabriek niet op een dag gebouwd. Daarom gebruiken we een stappenplan om jouw droomorganisatie te tekenen. Begin klein, groei hard en blijf ambitieus. En creëer dankzij een proof of concept vanaf dag één impact. Net zoals wij bij OQuila doen.

Dream big

Elk bedrijf is gebaat met Internet of Things (IoT). Niet alleen de grote multinationals kunnen ermee aan de slag. Ook onze mooie, Belgische kmo’s hebben er baat bij. Bij OQuila willen we het gebruik van IoT laagdrempelig houden. Daarom ontwikkelden we een stappenplan.

Alles start met wat je als bedrijf wil bereiken. Welke dromen en doelen die jullie vooropstellen. Hoe zien jullie de toekomst van jullie bedrijf, de sector en de technologie. Wie willen jullie later graag worden? Welke stappen zijn nodig om daar te geraken?

Veel bedrijven waar we mee samenwerken, weten dit al. En dat is fantastisch. Bij andere organisaties is het nog niet zo duidelijk. Voor jullie ontwikkelden we de Business Value Workshop. Samen onderzoeken we de uitdagingen waar je bedrijf voor staat, bekijken we doelen en stellen we prioriteiten. En zo hebben we een stappenplan.

Start small

De digitale fabriek is niet op één dag gebouwd. Maar sommige implementatietrajecten duren twee jaar. Dat is lang in een wereld waar de technologie razendsnel veroudert. Daarom werken we met OQuila volgens het iteratief model.

Net zoals bij agile of scrum projectmanagement beginnen we bij het iteratief model met een kleine stap. We leggen een basis door op kleine schaal wijzigingen aan te brengen in je organisatie. Met een Proof of Concept (PoC).

Na deze stap volgt een technische en functionele validatie. Is de ingreep die we deden zinvol dan kunnen we verder. Is het resultaat nog niet helemaal wat we ervan verwachtten dan hernemen we tot we een nauwkeuriger resultaat behalen.

Grow fast

Is je proof of concept een succes dan kan je snel uitbreiden. Of je rolt het proces uit naar meerdere machines, of je vergroot het aantal functionaliteiten. Ben je gestart met een eenvoudige weergave van de metingen, schakel dan een versnelling hoger naar complexere data. Of koppel vanaf nu concrete acties aan de resultaten.

Zo geniet je van de eerste dag van de wisselwerking tussen je machines, data en sensoren. Een eenvoudig stappenplan dat jouw ambitie klein laat starten en hard laat groeien. Voorbij obstakels en weerstand, met kansen en mogelijkheden.

Nieuwsgierig wat jij kan verwezenlijken? Of toch nog een paar vragen? Contacteer ons en we kijken samen hoe we je verder kunnen helpen.