Hou je energieverslinders in bedwang en verdien er een aardige cent op

DELEN

EnergieverslindersEnergiebeheer, energieverbruik, energiekost. Slim omgaan met energie staat hoog op de agenda’s. In de samenleving, bij gezinnen en in de industrie. Energiekosten omlaaghalen is een directe besparing. Maar heeft ook een duurzaam gevolg. We willen verstandig omspringen met onze energiebronnen. Monitor, beheer en bespaar op je energie-uitgaven. Perk de energieverslinders van jouw machinepark in. En verdien je inspanningen ermee terug.

Juiste data leiden tot goede beslissingen

Gezinnen krijgen binnenkort een slimme energiemeter, bedrijven maken energieplannen. Er wordt veel over energie gesproken en het bewustzijn groeit. Omdat de energiekosten omlaaghalen een directe besparing is. En omdat duurzaam omspringen met energiebronnen nodig is.

In een productiecontext is het energieverbruik hoog. In een energieplan breng je verlichting, verwarming, isolatie, zonnepanelen en motoren in kaart. Motoren en compressoren verbruiken in sommige ondernemingen tot 40% van de energiekost. Ze zijn onmisbaar tijdens het productieproces maar kan dit niet efficiënter?

Beschikken over de juiste data leidt sowieso tot goede beslissingen. Je weet vandaag dat je machinepark noodzakelijk is maar weet je wat het verbruikt? Tijdens het productieproces maar ook als je machines niet actief zijn? Internet of Things (IoT) levert hier een belangrijke bijdrage. Door mee je verbruik in de gaten te houden.

Voorspel je volledige productie

Je nieuwste machines zijn waarschijnlijk energiezuinig ontwikkeld. Je verouderde toestellen niet. Alles vervangen is te duur. Daarom meten en verbeteren we in die tussenperiode je energieverbruik. Zodat je kan ingrijpen als dat nodig is. Want ook al zakt het verbruik maar met enkele procenten, in harde euro’s gaat je kost omlaag.

Toppunt is dat je met een goede IoT-infrastructuur niet alleen je machines beheert maar je hele productie. De data laten je voorspellingen doen, anomalieën ontdekken en patronen zien.

Begin bij de oude motoren en compressoren. Degene waarvan jij door jouw ervaring zegt dat het energieverslinders zijn. Degene die geld kosten maar waarvan je niet weet hoeveel ze nog opbrengen. Je begint klein.

Droom groot, begin klein, groei snel

Je kent de uitdagingen, de doelstellingen en de prioriteiten van je bedrijf. Je weet waar jullie naartoe willen. In je eerste PoC (Proof of Concept) beginnen we met een duidelijke winner. Wat we leren, schalen we vervolgens op.

Dus met een goed stappenplan dromen we groot, beginnen we klein en groeien we snel. Want na die eerste PoC brengen we data samen, voorzien we alerts tijdens het productieproces en breiden we uit naar meer lijnen of machines. Je krijgt zicht op je energieverbruik, neemt het beheer in handen en verdient er een aardige cent op terug.

Ook bezorgd om je energierekening? Of toch nog een paar vragen? Contacteer ons en we kijken samen hoe we je kunnen helpen.