Is data echt het nieuwe goud?

DELEN

Is-data-echt-het-nieuwe-goud"Data is het nieuwe goud." 

"Data is de nieuwe olie."  

Sterke uitspraken die we allemaal al gehoord hebben. Maar is dit werkelijk zo? Voor OQuila is het antwoord een "ja  maar…. ".  Vele bedrijven beschikken vandaag al over massa's data. Data die hen iets kan vertellen over klantengedrag, interne processen,  mogelijke productverbeteringen, …. De grote uitdaging is die data om te zetten in bruikbare inzichten en mogelijke voorspellingen. Inzichten en voorspellingen die kunnen helpen om klantenbinding te verhogen, processen te optimaliseren, producten te verbeteren en medewerkers beter te ondersteunen.

Want elke dag moeten binnen organisaties vele beslissingen genomen worden, die impact hebben op klanten, processen producten , medewerkers, .... Snel én goed kunnen beslissen kan het verschil maken. Hiervoor moet je op een gemakkelijke manier toegang hebben tot relevante feiten. Niet op basis van de out-of-date inzichten van gisteren, en zonder uren te moeten besteden aan het consolideren tussen verschillende Excel files. In deze snel veranderende wereld kan men zich dit uitstel niet meer permitteren.

Wanneer je de data die nodig is om deze inzichten te krijgen op een uniforme, correcte en performante manier ter beschikking stelt, ja, dan beschik je inderdaad over het nieuwe goud!  Om dit mogelijk te maken heb je als organisatie 3 belangrijke fundamenten nodig:

  • Dataplatform - Jouw basis data 'infrastructuur'  opgezet op een duurzame manier
  • Analytical Power - De mogelijkheid om het verleden te kunnen analyseren en zo nieuwe inzichten te krijgen 
  • Predictive Power  - De mogelijkheid om voorspellingen te kunnen doen en zo vooruit te kunnen plannen 

Analytical & Predictive Power vereisen een gemakkelijke manier om die inzichten uit data te ontdekken en beheren. Zij hebben met andere woorden een dataplatform nodig. Anderzijds zal een dataplatform maar waarde generen wanneer je over die  Analytical en Predictive Power beschikt. Beschouw dit als een modern DataWarehouse waar al jouw databronnen op een uniforme manier ter beschikking worden gesteld

OQuila kan jouw organisatie helpen om zo'n dataplatform op te zetten, en de Analytical & Predictive Power binnen jouw organisatie te onsluiten. Hierbij maken we gebruik van enkele belangrijke principes.

  • Wij combineren 'proven technology' met eigen acceleratoren. Geen exotische software bij ons  maar 100% gebruik makend van de standaard bouwstenen van het Azure Data platform van Microsoft, aangevuld met acceleratoren die we inzetten om oplossingen sneller te kunnen bouwen
  • Het ritme en budget worden bepaald door onze klant. Geen one-size-fits-all maar een pay-as-you-grow principe; groeien volgens de prioriteit en de budgetten van de klant
  • We streven naar snelle toegevoegde waarde: organisaties die nog heel pril in het data-traject zitten hebben dikwijls nood aan een quick-win. Door te starten met een Proof of Value helpen we om snel inzicht te krijgen in de meerwaarde van Analytical & Predictive Power.

(Bijna) overtuigd? Met onze gratis Data Quick Scan helpen we u op weg om de fundamenten te leggen van een data-driven organisatie. Neem nu nog contact op met ons!