Nieuws uit het Power BI kamp!

DELEN

Tijdens het PASS DATA Community Summit, dat in Seattle plaatsvond tussen 15 en 18 november, werd de ondersteuning van Paginated Reports binnen Power BI Pro aangekondigd. Dit betekent dat Power BI Pro klanten vandaag de mogelijkheid hebben om zowel interactieve als 'gepagineerde' rapporten te creëren en te gebruiken. De uitrol hiervan bij bestaande Power Bi Pro klanten gebeurt gradueel en zou tegen eind 2022 moeten rond zijn. 

Example-of-interactive-report-1

 

Wat zijn paginated reports? 

Paginated reports zijn typisch operationele rapporten die best gebruikt worden voor multi-page en printbare rapporten, waarbij de vereiste output de look & feel van een document heeft. Het grote voordeel?  Dergelijke rapporten zijn tot op de pixel configureerbaar, en dit geeft de ontwerper meer flexibiliteit en controle over de structuur en formaat van het rapport. Met deze evolutie zijn dus niet enkel de Power BI Premium Per User licentie-gebruikers geholpen maar dus ook deze met een Power BI Pro licentie.

 

Goed nieuws! 

Deze aankondiging is een mooie stap voorwaarts! Functionaliteiten zoals 'formatted tables' zij één van de eerste stappen richting een volledige web-authoring ervaring voor paginated reports binnen de Power BI diensten. Volgens Microsoft mogen we ons trouwens elke maand aan nieuwe, gerelateerde features verwachten.

 

 What's next? 

Is deze aankondiging stof tot nadenken rond bepaalde reporting uitdagingen waar u momenteel mee worstelt? Of wilt u al meteen aan de slag met deze nieuwe mogelijkheid? In beide gevallen, aarzel om hierover te sparren met een OQuila Power BI expert!

 

 

Bron: https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/announcing-support-for-paginated-reports-in-power-bi-pro/