Spikes biedt volledig data- en analytics-aanbod door nauwere samenwerking met OQuila

DELEN

Nauwere samenwerking met Spikes 3OQuila en Spikes gaan nauwer samenwerken!

Omdat Spikes hoofdaandeelhouder van OQuila is geworden, kan het zijn aanbod nóg vollediger maken. De twee bedrijven vullen elkaar uitstekend aan. Spikes focuste zich tot op heden op NLP-data om klanten slimmer te laten samenwerken. Nu het bedrijf de krachten bundelt met OQuila, kan het een compleet data- en analytics-aanbod bieden aan klanten. Hoe zij daarvan profiteren? Ze kunnen nóg meer concurrentievoordeel behalen.

Complementair aanbod: krachtenbundeling leidt tot synergie

Drie jaar geleden was Spikes betrokken bij de oprichting van OQuila, dat bedrijven effectief laat evolueren naar een datagedreven organisatie. Vanaf het prille begin heeft OQuila gefocust op IoT-oplossingen voor Industry 4.0 én op data in het algemeen. OQuila haalt data uit machines en begeleidt bedrijven bij het inzetten van (IoT-)data om hun klanten diensten te bieden en de toekomst te voorspellen. Later heeft OQuila zijn aanbod uitgebreid met een volledig data- en analytics-aanbod — naast IoT biedt het nu ook moderne, cloud gebaseerde datawarehousing-, reporting- en analytics-oplossingen.

Al vrij snel merkten Spikes en OQuila dat een intensieve krachtenbundeling tot veel synergie zou leiden. Daarom is de beslissing genomen om Spikes tot hoofdaandeelhouder van OQuila te maken. Het resultaat: de bedrijven kunnen de samenwerking verstevigen om gemeenschappelijke én nieuwe klanten een nog vollediger aanbod te bieden.

Méér concurrentievoordeel: nieuwe databronnen omzetten in inzichten

Stel, first-line-workers in een productieomgeving hebben informatie nodig om samen te werken. Het samenvoegen van verschillende relevante databronnen faciliteert deze samenwerking. De operator in diezelfde productieomgeving kan zijn of haar productiviteit optimaliseren doordat werkopdrachten dynamisch worden aangepast op basis van realtime IoT-data. Dit zijn slechts twee van de vele manieren waarop klanten kunnen profiteren van de nauwere samenwerking tussen Spikes en OQuila.

Spikes en OQuila zijn allebei Microsoft-partners die data inzetten om klanten beter te bedienen. Door de geïntensiveerde samenwerking biedt Spikes nu een volledig data- en analytics-aanbod aan klanten. Samen met OQuila zal Spikes nieuwe databronnen omzetten in inzichten en integreren in de manier van samenwerken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om IoT-inzichten naar een Microsoft 365-applicatie te brengen. Als gevolg van dit alles zijn klanten in staat om veel concurrentievoordeel te behalen.

Kort gezegd, de nauwere samenwerking maakt het plaatje compleet. Wanneer je inzichten in alle mogelijke nieuwe databronnen hebt, zijn de opties onuitputtelijk — en de drive om deze te realiseren óók!