Roltex digitaliseert de productievloer dankzij OQuila

DELEN

Roltex is een Vlaamse KMO gespecialiseerd in de productie van dienbladen. Het bedrijf werd geconfronteerd met een markttrend van steeds meer projecten, met kleinere aantallen. Hierdoor daalde de productiviteit door extra administratie, veel papierwerk en een gebrek aan inzicht in de belangrijkste storingsoorzaken. Om de processen flexibeler te maken, schreef het management een digitaal transformatieplan. De assen van dit plan waren zicht op de productie, minder administratie en duidelijke cijfers voor de verschillende stakeholders.

Tijdens hun marktconsultatie werd het voor Roltex snel duidelijk dat ze geen "one size fits all' software pakket nodig hadden, maar partijen die hun bestaande systemen ,zoveel mogelijk konden hergebruiken. Al snel viel hun keuze op Oquila voor het bouwen van een IoT platform de integratie met het bestaande plannings- en ERP systeem. 

Kern van de oplossing is een digitale feedback loop waar de gegevens van de productievloer in real-time werden gekoppeld aan planning en ERP. Papier is niet meer nodig. Data stroomt continue heen-en-weer tussen administratie en productie, zonder menselijke tussenkomst. Zowel de operatoren, productieverantwoordelijken als het management krijgen steeds de laatste updates te zien.

Samen met Agoria maakten we een videogetuigenis. Kijk mee naar hun verhaal!