ONZE VISIE

sneller digitaal schakelen

Internet of Things is meer dan objecten voorzien van sensoren. De kracht zit in het omzetten van een continue stroom van data in nieuwe inzichten.

Rebekka Van Acker – Managing Partner bij OQuila

Begeleiding van A tot Z

Ondernemingen sneller laten schakelen in hun digitale transformatie: dat is het doel van OQuila. We willen onze klanten end-to-end ondersteunen bij het opzetten data platformen of IoT-oplossingen: van de eerste business value workshop, het ontwerp en implementatie tot de proactieve opvolging van de volledige omgeving. Daarbij kiezen we resoluut voor het Azure-platform van Microsoft, dat uitblinkt door zijn schaalbaarheid en integratiemogelijkheden.

Het IoT of AI is geen toekomstmuziek meer: de technologie staat vandaag op punt, én wie vandaag op de kar springt kan het verschil maken. OQuila staat klaar om zij die de sprong wagen te begeleiden.

Orbid en Spikes bundelen de krachten in OQuila

OQuila is onstaan uit een unieke samenwerking tussen twee grote Belgische ICT-spelers: Orbid en Spikes. Orbid heeft meer dan 20 jaar ervaring met het aanbieden van (digitale) oplossingen voor IT, Software, HR en Operations. Spikes is Microsoft Gold Partner en creëert nieuwe ‘digitale samenwerkingsculturen’, waarin mensen kunnen bijleren, evolueren, en een impact hebben op de organisatie. De joint venture OQuila is het resultaat van de samensmelting van deze respectievelijke expertises voor het opzetten van baanbrekende IoT-omgevingen. Sinds September 2019 heeft OQuila zijn aanbod verbreed met Advanced Analytics en Data Warehousing platformen door de integratie met het Gentse bedrijf Granularity.