Power BI Design 

Bootcamp

 

Een goed design is goud waard. Laat je begeleiden door experts met hands on Power BI experts én design kennis 
Power BI Design

Nadenken over het design van de Power BI rapporten in je organisatie is meer dan kleurtjes en fonts kiezen.  Een slim design dat  consistent gebruikt wordt over alle rapporten & dashboards heen heeft een grote toegevoegde waarde:

  • Een verhoogde gebruiksvriendelijkheid wat leidt tot grotere adoptie door eindgebruikers
  • Inzichten die gemakkelijker te interpreteren zijn. Geen verwarring meer over wat een bepaald cijfer juist betekent
  • Uniformiteit & consistentie betekent professionaliteit
TeamInKantoor4

Maar hoe werk je zo'n design strategie uit?  Waar moet je op letten, en wat zijn dé tips & tricks?

OQuila helpt je graag op weg! Onze Power BI Design Bootcamp zorgt er voor dat je vanaf nu een Power BI design hebt in lijn met het DNA van je bedrijf. We werken een design uit dat gebruikt kan worden voor alle bestaande en nieuwe rapporten en zorgen voor een goede kennisoverdracht binnen je organisatie.

Waar streven we naar? Een design dat het eindgebruikers veel gemakkelijk maakt om data-gebaseerde beslissingen te nemen!

De Bootcamp

Om de bootcamp optimaal te laten verlopen, starten we telkens met een intake gesprek gevolgd door een grondige verwerking van onze expert.

Tijdens dat intake gesprek willen we graag inzicht krijgen in jouw BI behoeften, uitdagingen en doelen. We bekijken enkele bestaande rapporten samen, net als jullie stylesheet en huisstijl. Op basis van jullie voorkeur & prioriteit, bepalen we ook  welk rapport als eerste wordt aangepakt met het nieuwe design.

Met deze input gaat onze Power BI design expert aan de slag, en wordt het voorbeeldrapport onder handen genomen.

Tijdens de Bootcamp zelf zorgen we er voor dat de fundamenten worden gelegd voor een schaalbaar en gebruiksvriendelijk Power BI design binnen je organisatie. We starten steeds met algemene design tips & tricks. Daarna stellen we het nieuwe design voor aan de hand van het gekozen rapport. We leggen daarbij in detail uit waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt. We eindigen met een overdracht naar de juiste mensen binnen je organisatie om de gekozen design te kunnen uitrollen over bestaande en nieuw te creëren rapporten. 

Interesse in een Power BI Design Bootcamp ? Contacteer ons !