onze aanpak

van workshop tot pro-actief beheer

Van het verkennen van de mogelijkheden van IoT voor uw organisatie, tot het maximum halen uit uw huidige IoT-platformen: dankzij OQuila blijft u uw concurrenten altijd een stapje voor.

Dream

wat kan het IoT voor u doen?

Dromen mag: IoT hielp al talloze bedrijven om hun dienstverlening drastisch te verbeteren, kosten te verlagen, en de verwachtingen van klanten te overtreffen. Uw organisatie kan vandaag de eerste stap zetten. In een verhelderende workshop ontwikkelt OQuila samen met u een solide en unieke business case, en stippelen we een IoT roadmap op lange termijn uit.

Business value workshop

De mogelijkheden van IoT zijn eindeloos. Daarom is het belangrijk dat we eerst de opportuniteiten én prioriteiten voor uw organisatie verkennen. Tijdens onze business value workshop kunt u volop dromen over de toekomst, terwijl onze experts bedenken hoe IoT daartoe kan bijdragen.

Onze methode: de IoT Model Kit

De IoT Model Kit is een hulpmiddel om het IoT-ideation proces in een organisatie te stimuleren. Het helpt de blik te verruimen en verder te kijken dan de bestaande service, product of business.

Maak een afspraak voor een business value workshop

Design

het ontwerp van uw IoT oplossing

De stap zetten naar IoT doet u niet onbezonnen. Na een grondige analyse tekenen wij een toekomstbestendige IoT oplossing uit. Hierbij hechten wij belang aan een IoT architectuur die kan starten met een Proof of Concept maar kan meegroeien tot een volledige IoT platform.

Met een Proof of Concept (PoC) gaat u na of een concreet idee aan de verwachtingen voldoet voor u overgaat tot de werkelijke implementatie. Door op kleine schaal een oplossing te bouwen, kunnen we - afhankelijk van de toepassing - op verschillende niveaus testen: welke omgevingsfactoren spelen mee in de keuze van de sensor, welke netwerkconnectiviteit doet wat moet, wat is de kwaliteit van bestaande databronnen …

Door gebruik te maken van het Azure-platform van Microsoft, dat enkele gepreconfigureerde oplossingen aanbiedt, bouwt OQuila voor u een oplossing die vrij snel tot stand kan komen, maar ook schaalbaar is naar een latere volledige uitrol. Zo kunt u zonder risico de fundamenten leggen voor een succesvolle overstap.

Het belang van een Proof of Concept (PoC)

Een PoC laat toe om een IoT-oplossing snel te testen in een veilige omgeving. Daarbij worden verschillende technologieën en netwerken onderzocht. Uit de resultaten wordt meteen duidelijk of dit concept werkt en dus kan uitgebreid worden. Zo hoeft u geen (financiële) risico’s te nemen.

Deliver

implementatie van uw IoT-oplossing

Als IoT-integrator bouwt OQuila uw oplossing van a tot z. Daarvoor doen we een beroep op een uitgebreid team van experten en IoT-partners. IoT verreist namelijk ook ‘klassieke’ IT-vaardigheden, van veiligheidsspecialisten tot data scientists. OQuila doet testen naar welke sensoren u nodig heeft, bepaalt de vereiste connectiviteit en helpt u met de software te connecteren. Bovendien maken we gebruik van het Microsoft Azure platform: een krachtige en betrouwbare technologie waarmee u in een mum van tijd aan de slag kunt. En dat hoeft niet meteen op grote schaal, bij OQuila kunt u kiezen voor een IoT-oplossing op maat van uw bedrijf.

Waarom werken we met Azure?

Het Azure IoT platform van Microsoft beantwoordt aan alle vereisten die wij aan een betrouwbaar en robuust IoT platform stellen:

  • Security op alle nodige lagen: device, connectie en cloud
  • Schaalbaar volgens het aantal 'dingen' dat u wil connecteren én volgens nieuwe functionaliteiten
  • Open naar bestaande (legacy) systemen en software
  • Een aanbod van voor-geconfigureerde IoT scenario's zodat u, met de hulp van OQuila, snel aan de slag kan
  • Een kostenmodel in functie van uw reëel gebruik

Ontdek hier de mogelijkheden van het Azure IoT platform: https://www.microsoft.com/en-us/internet-of-things

Care

proactief beheer

Haal het maximum uit uw IoT-infrastructuur met OQuila’s Managed Services. Dankzij proactief, professioneel onderhoud en beheer geniet u van optimale betrouwbaarheid en continue verbeteringen. U kunt zich ondertussen ten volle kan concentreren op uw kerntaken.

Optimaliseer uw IoT oplossing

OQuila ondersteunt u ook na de implementatie van uw IoT-oplossing. Zo helpen we u bij het beheren van de devices en het verrijken van uw IoT-platform, zodat uw medewerkers er meer inzichten uit kunnen halen.