Van inzicht en voorspelling tot actie: de vele mogelijkheden van het (Industrial) Internet of Things

Van smart cities en wearables tot gezondheidszorg en industrie: het Internet of Things of IoT heeft de laatste jaren heel wat domeinen veroverd. De basis is vrij eenvoudig: door informatie zoals temperatuur, locatie, trillingen e.d. te capteren vanuit ‘slimme’ devices of sensoren ontstaan nieuwe inzichten, die weer tot nuttige acties kunnen leiden. Ook in productie-omgevingen zijn de mogelijkheden quasi oneindig.

IoT op de productievloer

Een Industrial IoT-platform (IIoT-platform) slaat de brug tussen OT (operational technology) en IT (informatietechnologie) op de productievloer. Het platform bestaat uit hardwarecomponenten, zoals sensoren en edge devices, en softwarecomponenten.

IIoT-platformen zijn agile: dat wil zeggen dat ze meteen ingezet kunnen worden en later verder uitgebreid kunnen worden. Bovendien zijn ze configureerbaar en laten ze verschillende workloads toe.

Wat kan IIoT voor u betekenen?

IIoT-platformen, en de inzichten die ze genereren op basis van data, laten u toe om op verschillende fronten snel vooruitgang te boeken:

  • Ondersteun operatoren en eerstelijnsmedewerkers met gebruiksvriendelijke apps die inzicht geven in status en locatie van onderdelen, zodat ze dynamisch kunnen plannen.
  • Verbeter de klantenervaring via gepersonaliseerde productie en kom tegemoet aan de vraag naar hogere traceerbaarheid.
  • Breek de muren tussen OT en IT voor eens en altijd en creëer een echte ‘agile factory’.
  • Versterk supply chain dankzij nieuwe inzichten en accurate voorspellingen gebaseerd op (real-time) data.
  • Trek volop de kaart van innovatie, zowel rond nieuwe producten als (digitale) diensten.

IIoT als springplank naar de fabriek van de toekomst

Picture1

De fabriek van de toekomst bouwt u niet van vandaag op morgen. Er zijn verschillende fases: van alle afzonderlijke databronnen connecteren en het omarmen van predictive analytics tot het volledig cognitief optimaliseren van alle processen. Voor elk van die fases is een stijgend niveau van data- en digitale maturiteit nodig.

Die fases hoeft u gelukkig niet in één keer te doorlopen. Sterker nog: een gefaseerde aanpak is ten zeerste aan te bevelen. Enkele tips en best practices:

  • Start met een pilootproject dat meteen waarde genereert. Hou het klein en eenvoudig, en kies een uitdaging waar iedereen mee worstelt. Zo ervaart u meteen wat IIoT kan betekenen.
  • Werk agile. Deze aanpak laat u niet alleen toe om gradueel te investeren, maar zorgt er ook voor dat u leert van de eerste ervaringen.
  • Denk vanaf het begin na over de architectuur. Is die veilig? Schaalbaar? Betrouwbaar? Future-proof? Belangrijk: vermijd vendor lock-in, waarbij u van één aanbieder afhankelijk wordt voor alle verder uitbreidingen en support.

Cloud en IIoT: the (Azure) sky is the limit

Bij OQuila trekken we volop de kaart van cloud in onze IIoT-oplossingen. Waarom? Omdat we er vast van overtuigd zijn dat cloud de enige manier is om als productiebedrijf toekomstgericht te kunnen werken. Zo biedt cloudtechnologie de flexibiliteit en snelheid die nodig zijn om tegemoet te komen aan de stijgende klantenverwachtingen en een snelveranderende wereld.

Investeren in een cloudplatform is dus meer dan een technologische beslissing: het is een businessstrategie. Daarom kiezen we bij OQuila resoluut voor Microsoft Azure. Deze bewezen technologie voldoet namelijk aan alle vereisten rond security en compliance en biedt flexibiliteit, schaalbaarheid en performantie waar geen on-premise-oplossing aan kan tippen.

Manufacturing Execution System vs. IIoT

Voor er sprake was van IoT, was er het Manufacturing Execution System (MES) om de coördinatie en uitvoering van productie-omgevingen te optimaliseren. Doorheen de tijd zijn MES-oplossingen echter geëvolueerd tot complexe, monolitische systemen, die vaak enorm duur zijn in aanschaf én onderhoud.

Hoewel een IIoT-oplossing functioneel gelijkaardig is aan een MES, is de aanpak fundamenteel anders. Zo is er bij IIoT geen ‘one-size-fits all’ centraal systeem, maar een verzameling van services, die elk een specifieke taak op zich nemen. Samen vormen die services een geheel dat meer is dan de som van de delen. Bovendien kan elke service individueel aangepast worden – wat zorgt voor lagere kosten – en hanteren IIoT-systemen een agile approach – wat zorgt voor een snellere time-to-value.

Overweegt u de aankoop van een MES? Ga zeker na of IIoT niet beter aansluit bij de concrete noden, uitdagingen en doelstellingen van uw bedrijf. En ook als u al een MES in gebruik heeft kan een parallel IIoT-systeem heel wat voordelen bieden op de lange termijn.

Wat is een Digital Twin

Een digital twin is een digitaal model van een fysieke omgeving. Denk aan gebouwen, fabrieken, energie-grids, magazijnen …. Wanneer dit digitaal model continu gesynchroniseerd wordt  met de fysieke omgeving, dan brengt u deze als het ware tot leven.  En dit biedt heel wat mogelijkheden.

Wanneer u via een digitaal model een fysieke omgeving continue kan monitoren, komen operationele inzichten naar boven komen. Deze inzichten kunnen verder geanalyseerd worden waardoor men bepaalde events of  anomalieën uit het verleden kan detecteren. 

Wanneer men kopiën gaat nemen van deze digital twin en verschillende simulaties laat lopen, dan kan men optimalisaties vinden,  die typisch te complex zijn om in de fysieke wereld zelf te detecteren.

De inzichten die men haalt uit deze simulaties kan men dan weer toepassen op de echte digital twin, zodat deze kunnen geinjecteerd worden in de reële wereld.