Niet weten is duur. Hoe je efficiëntie boosten door IT met OT te verbinden?

DELEN

Efficiëntie-boosten-met-IT-en-OTWaarom duurt een proces de ene keer 4 dagen en de andere keer 6? Hoeveel verlies zit er op jullie productie? En zeg eens eerlijk, hoeveel data staat er op jullie server te verstoffen?

Productie, verlies en data. Drie essentiële onderdelen van je bedrijfsproces. Drie redenen om IT (Information Technology) met OT (Operations Technology) te verbinden. Om verbanden te leggen tussen je bestaande data en sensordata. Om data te verrijken. Om wel te investeren in IoT.

Niemand wil verlies lijden tijdens het productieproces. Machines die stilstaan. Of een proces dat de ene keer 4 en de andere keer 6 dagen duurt. Misschien ligt het aan de kwaliteit van de grondstof of aan de manier van bewaren. Spoor anomalieën en kwaliteitsverlies op. Ze kosten je handenvol geld.

Maar we monitoren al zoveel

Dat horen we regelmatig. Veel machines, meters en mensen genereren al data. Daar zit niet het probleem. Er is inderdaad veel data beschikbaar maar dit zijn elementen die op zichzelf staan. Elke controle leidt tot één conclusie. Terwijl de oorzaak van het probleem misschien wel aan een combinatie van factoren ligt.

Niet alleen de OT in een productieproces is van belang. De IT in het proces zorgt voor de doorslaggevende factor. De nieuwe sensoren zijn elegant en licht. Ze werken onmiddellijk als ze worden aangesloten en zijn draadloos. Deze generatie sensoren doet wat ze moet doen. Accurate data leveren en bestaande data verrijken.

De IT verbindt de conclusies. Internet of Things combineert de bestaande data met de sensordata. IoT is de verbindende factor. In de cloud worden linken gelegd tussen eigen data, sensordata en externe data. Door gebruik te maken van big data combineer je je datapunten en herken je patronen.

Werk efficiënt

Niet weten is duur. Het is moeilijk om te plannen, medewerkers in te zetten en afspraken te maken met klanten zonder accurate info.

Detecteer anomalieën, speur zaken op die fout lopen. Bestaande data verrijken met sensordata, verwerken en analyseren. Nadien de slimme conclusies terugkoppelen aan mensen of machines. Eén signaal via een sensor of gsm is vaak genoeg om actie te ondernemen.

Ook slimme oplossingen voor jouw productieomgeving gebruiken? Meer weten over hoe je je verlies kan inperken? Bel ons en we kijken samen naar oplossingen.