Dicht de kloof tussen data en beslissing

Microsoft Power BI en OQuila

Heldere rapporten maken, data visualiseren en analyseren en inzichten efficiënt delen doorheen alle lagen van uw organisatie: het kan allemaal met Microsoft Power BI. Ga samen met OQuila aan de slag om het volledige potentieel van deze krachtige reporting tool te benutten.
Power-Platform.jpg

Deel van het Microsoft-ecosysteem

Vraag een willekeurig persoon om één reporting tool te noemen, en de kans is groot dat u Power BI als antwoord krijgt. Power BI is wereldwijd gekend als de beste tool om data te visualiseren en analyseren en staat garant voor optimale performantie. Bovendien maakt Power BI deel uit van het Microsoft-ecosysteem, samen met alle andere Azure-technologieën.

Ontdek de kracht van Azure met OQuila

Zo werkt Microsoft Power BI

Data

Power BI haalt data binnen – Bij voorkeur uit een data warehouse of lakehouse. De tool kan grote hoeveelheden data snel verwerken.

Berekeningen

Na de verwerking kunt u aan de slag met berekeningen: sommaties, gemiddelden, count, etc. Time intelligence-functies laten toe om vergelijkingen te maken met voorgaande jaren.

Omdat OQuila met een data lakehouse werkt, hoeft u elke berekening slechts één keer te maken. Het resultaat: een consequente rapportering voor elke gebruiker.

Visualisaties

Power BI biedt een ruim gamma aan visualisatiemogelijkheden, van standaardweergaves tot gespecialiseerde indrukken. Zo ziet elke gebruiker in een oogopslag de informatie die voor hem of haar relevant is.

Zo werkt Microsoft Power BI
Data_analyses

De voordelen op een rij

Power BI zorgt voor heldere inzichten. Zo helpt de tool organisaties en gebruikers in staat om betere beslissingen te nemen. Het resultaat? Vlottere samenwerking, lagere kosten, en meer efficiëntie.

  • Basiskennis volstaat om met Microsoft Power BI aan de slag te gaan.
  • Het opgestelde Power BI-model is geschikt voor analyses in Excel.
  • Gevoelige data is eenvoudig af te schermen en te beveiligen.
  • Uitstekende integratie met andere Microsoft-tools, zoals Office 365 en web-applicaties.
Lees 5 Design tips van Power BI expert Michiel
powerbi

Meer halen uit Microsoft Power BI

Omdat Power BI zo intuïtief is in gebruik, is de tool uitermate geschikt voor self-service BI. Het maken van berekeningen vergt echter een ervaren hand. OQuila kan u op weg helpen met extra services, zodat uw teams het heft in eigen handen kunnen nemen.

  • We maken Power BI-files op die als basis kunnen dienen voor eindgebruikers
  • We bieden ondersteuning bij het opmaken van de eigenlijke rapporten.
Contacteer ons voor een Power BI training

Deze OQuila-klanten zweren ook
bij Microsoft Power BI

Zilton
Dekra
TerreBleu
MonardLaw
inovet

The sky is the limit: word een hoogvlieger met OQuila en Power BI

Geen complexe theorieën en zware ingrepen, maar een helder stappenplan en bewezen technlogie: dat zijn de Data Solutions van OQuila in een notendop.

Waarom OQuila?

  • 100% cloud-focused: geen gedoe met hybride of on-premise infrastructuren, maar doelgericht naar de toekomst.
  • Dichtbij en dynamisch: geen ellenlange workshops en vage consulancy, maar een team van toegewijde experten, die alles bespreekbaar maken.
  • Snel starten en waarde creëren: dankzij onze beproefde best practices en templates voor elke situatie.