DE END-TO-END DATA-OPLOSSING

  Microsoft Fabric

  Microsoft Fabric brengt alles wat je nodig hebt in het tijdperk van data & analytics samen op één plek: van data engineering en integratie tot data governance en gegevensbeveiliging. Ontdek hoe data science, real-time analytics en business intelligence samenkomen op één centraal platform. Zeg vaarwel tegen het complexe beheer van verschillende services en verwelkom een gebruiksvriendelijke, alles-in-één analyseoplossing die eenvoudig is in gebruik.
  OQuila_Microsoft_Fabric

  Wat is Microsoft Fabric?

  Microsoft Fabric vereenvoudigt de analytische processen binnen jouw organisatie door alle relevante workloads aan te bieden op een geïntegreerd platform. Of het nu gaat om data-integratie, data science, real-time analytics, business intelligence of data-engineering, je vindt het allemaal -  ondersteund door sterke beveiliging, governance en compliance -  in één gebruiksomgeving. Zo hoef je geen afzonderlijke analytische diensten van verschillende leveranciers meer te gebruiken en te beheren.

  De belangrijkste kenmerken van Microsoft Fabric

  End-to-end platform

  Microsoft Fabric bundelt diverse data engineering en analytics-functionaliteiten binnen één platform en interface. Dit zorgt voor een vereenvoudigde, gecentraliseerde ervaring waarbij alle analytics-tooling en -diensten naadloos samenwerken.

  Dit is essentieel omdat het de complexiteit voor organisaties vermindert die anders verschillende, niet-geïntegreerde tools moeten beheren, wat tijdsbesparingen en efficiëntie oplevert.

  Eenvoud dankzij SaaS

  Door het feit dat Fabric een SaaS (Software as a Service) product is, gaan we terug naar de eenvoud. Geen zorgen meer over firewalls en networks... Alle data & diensten worden binnen één omgeving geïntegreerd en geoptimaliseerd.

  IT teams kunnen zo gemakkelijker centraal beheren en uitrollen. Bovendien kunnen bestaande Azure PaaS (Platform as a Service) services connecteren met een Fabric omgeving

  Compliance, Governance en Security

  Het platform is ontworpen met sterke nadruk op compliance en governance, wat zorgt voor een veilige omgeving voor alle analytics-werkzaamheden.

  Dit kenmerk is cruciaal voor organisaties in gereguleerde industrieën of voor bedrijven die grote waarde hechten aan data-integriteit en beveiliging.

  OneLake centraliseert alle data

  Alle data die vanuit Fabric toegankelijk is, komt uit OneLake en wordt in een specifiek formaat (Delta Parquet) opgeslagen. Zelf vergelijk Microsoft OneLake met OneDrive, maar dan voor data in plaats van bestanden. 

  OneLake biedt bovendien mogelijkheden voor uniforme data governance, discovery, sharing, lineage en compliancy. 

  TeamPowerBIDashboard1

  De voordelen van Microsoft Fabric

  • Vlotter werken: Verminder de complexiteit en verloren tijd die gepaard gaan met het beheer van meerdere analysetools, wat leidt tot tijds- en kostenbesparingen.
  • Verbeterde besluitvorming: Bied zonder vertraging up-to-date inzichten aan eindgebruikers aan,  waardoor snellere en beter geïnformeerde besluitvormingsprocessen mogelijk zijn.
  • Operationele wendbaarheid: Stel bedrijven in staat om snel aan te passen aan veranderende omstandigheden door gebruik te maken van realtime én up-to-date data.
  • Verminderd risico: Help data-privacy en naleving van regelgeving te handhaven, waardoor het risico op datalekken en boetes voor niet-naleving wordt verminderd.

  MarijnMAtthiasDF1
  • Kostenbesparing: Maak budgettering  meer voorspelbaar en beheersbaar 
  • Breder gebruik van data: Vergemakkelijk de samenwerkigsmogelijkheden waarin gegevens eenvoudig toegankelijk zijn voor niet-technische gebruikers, wat een datagedreven cultuur bevordert.
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit: Zorg voor een gemakkelijke aanpassing aan  veranderende bedrijfsbehoeften en ondersteun de groei in schommelende datavolumes.
  • Innovatieve data-integratie: Vereenvoudig het datalandschap door gegevens uit verschillende bronnen te integreren in één  enkel, toegankelijk formaat.
  • Uniformiteit: werk met één platform voor zowel het IT team, Data &BI medewerkers en de eindgebruikers

   

  Microsoft-Fabric-730x480

  Is Microsoft Fabric iets voor mijn organisatie?

  De veelzijdigheid van Microsoft Fabric maakt het relevant voor elke grootte van onderneming, van kleine bedrijven tot multinationals, en is vooral waardevol voor diegenen die hun datastrategie willen moderniseren en tegelijkertijd de operationele efficiëntie willen verhogen. 

  Of je als organisatie al ver staat in dit traject, of net je eerste stappen zet, Microsoft Fabric kan heel wat voordelen bieden. Wil je ontdekken welke? Plan een vrijblijvende Fabric Discovery Workshop in!

  oquila microsoft fabric

  OQuila en Microsoft Fabric

  OQuila heeft sinds de aankondiging van Microsoft Fabric niet stilgezeten. We hebben ons volop verdiept in dit nieuw analytics platform.

  Ondertussen zijn we trots om te zeggen dat onze experten klaar staan om onze klanten te helpen in hun Microsoft Fabric traject. We zijn zelfs al volop bezig met de eerste Fabric deployments bij enkele klanten.

  MSFTPartnerDataAI         MSFTPartnerAppIno

   

  Waarom Microsoft Fabric voor data-analyses zijn gewicht in goud waard is

  Voor data-analisten en IT-managers die het kaf van het koren willen scheiden in de snel evoluerende...

  Read More

  Realtime analytics: kinderspel met Microsoft Fabric...

  Snelheid is alles in het digitale tijdperk, en Microsoft Fabric maakt realtime analytics...

  Read More

  Hoe elke rol in een datateam voordelen haalt uit Microsoft Fabric

  Het kon zomaar de intro zijn van een nieuwe scifi Hollywoodfilm die start met die typische stem die...

  Read More

  Ontdek use cases en quick wins in jouw onderneming

  Vraag een gratis Microsoft Fabric Quickscan aan en detecteer hoe je data (beter) kan beheren in jouw bedrijf. Pragmatsich en compacte aanpak!