Alertis: "OQuila helpt ons innoveren dankzij Internet of Things"

DELEN

Alertis-OQuila-helpt-ons-innoveren-dankzij-Internet-of-ThingsAlertis - het vroegere ‘Ardovlam’ - is gespecialiseerd in technologische beveiliging. Zo leveren ze branddetectie, inbraakdetectie, camerabewaking, toegangscontrole, kortom alle soorten beveiliging voor klanten waarvoor veiligheid kritisch is. Om te innoveren doen ze een beroep op Internet of Things-oplossingen én OQuila.

Guy Slagmulder, gedelegeerd bestuurder van Alertis: “Innovatie is voor ons een stokpaardje. Het is belangrijk om onze interne processen te innoveren, maar zeker ook om onze klanten iets aan te bieden wat ons differentieert van de concurrentie.”

 

 

Realtime inzichten

Dries Debouvere, Trainer Innovations & Technical Product Specialist bij Ardovlam: “Onze klanten beschikken over verschillende systemen die ze willen monitoren en opvolgen. Om dat op een vlotte manier te beheren, was er nood aan één uniform platform waarop alle systemen gekoppeld zijn. Zodat er realtime info beschikbaar is en toekomstig gedrag – denk maar aan een mogelijke foutmelding – kan voorspeld worden. Dankzij onze Internet of Things oplossing kunnen we dit voortaan aanbieden aan onze klanten.” 

Meerwaarde voor klanten

Guy Slagmulder: “Internet of things biedt voor de klanten van Alertis dus heel wat voordelen. We kunnen de informatie van onze branddetectie-installaties continu beschikbaar maken voor de verantwoordelijken bij onze klanten, het systeem veel efficiënter en effectiever opvolgen vanop afstand, preventief onderhoud uitvoeren en de reactietijd in geval van een calamiteit gevoelig inperken.”

Om dit te realiseren, deed Alertis een beroep op OQuila. Guy Slagmulder: “We hebben eerst een marktonderzoek uitgevoerd en een aantal partijen uitgenodigd. We hadden het beste gevoel bij OQuila omwille van hun kmo-aanpak. Het belangrijkste voor onze Internet of Things-service is niet de hardware-component, maar de oplossing die we kunnen bieden aan onze klant. We vonden dat OQuila ons daarin het beste kan ondersteunen.” 

 

Download het IoT Connected Services Ebook

 

Microsoft Azure

Dries Debouvere: “Op platform-vlak hebben we gekozen voor Microsoft Azure omwille van verschillende redenen. De laatste jaren heeft Microsoft Azure tot vijf miljard geïnvesteerd in hun IoT-platform. Microsoft Azure zal ook niet failliet gaan, wat een zekerheid biedt voor ons én onze klanten. Bovendien kan u op het Microsoft Azure platform gebruik maken van verschillende services, bijvoorbeeld voor ontwikkeling, testing, security, uitrol, beheren en managen. Zo kan u een gestructureerd pakket samenstellen dat gericht helpt om uw IoT-platform te ontwikkelen.

Interesse?

Benieuwd naar hoe uw organisatie Internet of Things kan inzetten om de operationele werking van uw bedrijf te verbeteren of om nieuwe of verbeterde diensten te ontwikkelen? Contacteer ons gerust, wij komen graag tot bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.