De kracht van de Synapse + Power BI combo (Bonus: De kracht van AI)

DELEN

We wouden al even een blog schrijven over de synergie die ontstaat door Power BI te gebruiken in combinatie met Azure Synapse.  Want ja, deze 2 technologieën werken hand in hand wanneer je als data-gedreven bedrijf feiten-gebaseerde beslissingen wil nemen, zoals  verschillende van onze klanten ook kunnen getuigen.

Echter, met de recente aandacht die ChatGPT de voorbije weken kreeg, was de verleiding groot om onze blog-vraag aan deze AI gebaseerde chatbot te stellen. ChatGPT werd ontwikkeld door de OpenAI foundation, en antwoordt op  verzoeken en vragen alsof het door een mens gebeurt. Bovendien mogen dat complexere vragen zijn dan degene die we tot nu toe gewoon waren bij chatbot interacties.

ChatGPT werd eind november voorgesteld aan het grote publiek en is tijdens een evaluatieperiode gratis te gebruiken/testen. De reacties zijn overweldigend en het gebruik massaal. Om een idee te geven, op slechts 5 dagen tijd bereikte de tool 1 miljoen gebruikers!

En zo geschiedde, onze eerste blog ontwikkeld met AI. Lees gerust het resultaat mee, en, indien nog niet gebeurd, probeer CHATGPT zelf eens uit. Ongetwijfeld zal je net als ons beginnen dromen én vragen stellen over wat AI ons nog kan brengen in de toekomst...

ChatGPTArticle_PowerBI_Synapse