Hoeveel potentieel zit er in jouw blinde vlekken?

DELEN

Hoeveel-potentieel-zit-er-in-jouw-blinde-vlekkenPak de blinde vlekken in je productie systematisch aan en verdien je investering terug. Want weinig inzicht, persoonlijke voorkeuren en vaste gewoonten kosten je geld. Breng stap voor stap je OEE (overall equipment effectiveness) in kaart en begin met kleine ingrepen in je productieproces. Om ze vervolgens op te schalen of uit te rollen. Gevolg is minder blinde vlekken en meer successen en winst.

Identificeer je blinde vlekken

Elke onderneming heeft blinde vlekken. Knelpunten in het productieproces, niet opgepikte opportuniteiten of gebrek aan informatie. Wat je niet weet, kan je niet oplossen en daardoor maak je onnodige kosten.

Want je wil weten wat er tijdens je productieproces gebeurt. Je wil weten waarom een bepaalde input net die specifieke output genereert. Waarom er kwaliteitsverschillen zijn en hoe je het verloop van je productieproces kan voorspellen.

Kort gezegd wil je controle op je OEE (Overall Equipment Effectiveness). Je wil realtime-resultaten van exacte metingen zodat je niet op je intuïtie hoeft te vertrouwen. Je bouwt je productieproces op keiharde data. Dream big.

Stel een PoC samen

Internet of Things is een sleutel in dit proces. Stap voor stap maak je je data zichtbaar en bruikbaar. Met een PoC (Proof of Concept) ga je aan de slag. Door klein te beginnen, door één machine te connecteren. Start small.

Samen kijken we wat je wil weten en welke data je al hebt. We plaatsen eventueel een nieuwe sensor en stemmen de communicatieprotocollen af op de cloudtaal. De gemeten datapunten brengen we naar de cloud. Een dashboard brengt alle informatie samen. Daar zie je de realtime-data, de analyses en de meerwaarde van je investering.

Een PoC is niet de oplossing voor al je problemen. Het resultaat is beperkt en er ontbreken datapunten. Maar het opent je blik en zorgt ervoor dat je je dataset kan verfijnen. Een succesvolle PoC schaal je op. Of door uit te breiden op je productielijn of door de functionaliteit te verbreden.

Maak voorspellingen en trendanalyses

Uiteindelijk integreer je de data in je productiesysteem. Stap voor stap pak je de blinde vlekken in je productie aan en vind je nieuwe antwoorden op oude vragen. En maak je trendanalyses en voorspellingen voor je onderneming. Grow fast.

En ook nog even dit. Verlies in al je enthousiasme de menselijke factor niet uit het oog. Elke verandering moet op de productievloer uitgevoerd worden. Door mensen die lang volgens het gebruikelijke stramien werkten. Help hen op weg, begeleid hen in de digitale fabriek.

Wil je ook de slag met IoT? Benieuwd welke blinde vlekken jouw potentieel in de weg staan? Contacteer ons en we kijken samen hoe je aan de slag kan.