Maak kennis met het data traject van Matthew

DELEN

Als onderdeel van een intense Data & AI opleiding bij BeCode, deed Matthew een stage bij OQuila. Een stage die eindigde in een vast contract binnen onze organisatie. Lees meer over Matthew's boeiend traject! 

Hey Matthew, je deed eerst een stage bij OQuila & kon daarna aan de slag gaan bij ons.  Wat zijn je eerste indrukken?

Mijn allereerste indruk ‘wat een fijne collega’s’. Mijn stage duurde in totaal 2 maanden en ik voelde mij meteen op mijn gemak. Tijdens het eerste gesprek met Rebekka, Frederick & Marijn kreeg ik een eerste goede indruk en een duidelijke uitleg.

Wat ik vooral merkte en nog steeds ondervind, is dat alle collega’s klaarstaan voor elkaar. Ik moet nog heel veel leren en als ik ergens vastzit, wordt er altijd meteen hulp aangeboden. Dit vind ik fantastisch!

 MatthewS_Start2102_2

Kan je een beetje meer uitleg geven over je persoonlijk traject?

Toen ik jonger was, wist ik niet welke richting ik wou uitgaan in het leven. Ik behaalde mijn diploma elektriciteit, maar eigenlijk was mijn interesse hiervoor niet zo groot. Ik studeerde totaal niet graag. Toch had ik het gevoel dat als ik mij ergens voor zou engageren, ik het wel zou kunnen.

Na het behalen van mijn diploma startte ik op de arbeidsmarkt. De eerste 3 jaar als fabrieksmedewerker en daarna 8 jaar als zelfstandig koerier bij DHL. Naarmate ik ouder werd breidde mijn interesseveld uit. Ik las boeken, beluisterde podcasts, ging bij een toneelvereniging, … Zo verdiepte ik mij ook tijdens mijn vrije tijd in programmeren.

Hoe meer ik mij verdiepte, hoe meer ik het gevoel kreeg dat ik hier meer mee kon doen. Ik besliste om een opleiding te starten bij BeCode. Dit opleidingstraject Data Scientist duurde in totaal 10 maanden (in tegenstelling tot andere opleidingen van 3-5 jaar). Waarvan 7 maanden voltijdse opleiding en 3 maanden stage. De combinatie studeren & stage leken mij een mooie voorbereiding op de arbeidsmarkt. Zowel de opleiding als stage verliepen heel vlot en ik leerde veel bij.

 

Hoe kwam je bij OQuila als stageplaats?

BeCode zet zich enorm in voor vrouwen in de IT & diversiteit. Rebekka engageert zich ook in BeCode. Zij kwam tijdens mijn opleiding een presentatie geven over OQuila. Als uitzondering op de andere bedrijven ging deze presentatie voornamelijk over Data Engineering en dit sprak mij meteen aan.

 

Wanneer ontdekte je dat Data Engineering iets voor jou is?

Als voorbereiding naar de zoektocht voor een stageplaats, sprak ik met mijn coach. Ik gaf aan dat vooral de voorbereiding, data klaarzetten en structureren mijn voldoening geeft. Zo kwamen we samen bij ‘Data Engineering’.

 

Waar wil je in de toekomst nog naar toe?

Data Engineer met een coachende rol. Momenteel ben ik bij OQuila Data Support Engineer omdat ik nog veel moet bijleren, maar ik zou op termijn heel graag doorgroeien.

Daarnaast lijkt mij het coachen van starters ook zeer interessant om extra op te nemen in mijn takenpakket. Tijdens mijn opleiding haalde ik veel voldoening aan het vooruit helpen van medestudenten en het delen van kennis.

 

Wat was tot nu toe jou meest memorabele moment bij OQuila?

Viking run! Ik vond dit loopevent fantastisch. Het schept een band om samen met je collega’s door de modder te ploeteren. Daarnaast waren we een echt team en hielpen we elkaar met de obstakels.