De vele voordelen van de cloud voor BI

DELEN

Niet alleen de hoeveelheid data neemt explosief toe, ook het IT-landschap kent steeds nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Zo heeft de cloud ervoor gezorgd dat BI-tools een enorme transformatie hebben ondergaan. Dat de cloud vooral voordelen heeft wanneer het over BI gaat, is een no-brainer. We zetten er vijf op een rij. 

Intelligence-artificielle-scaled

1. Schaalbaarheid en flexibiliteit

Big data, big challenges. Een van de belangrijkste voordelen van cloudgebaseerde BI-oplossingen is dan ook de schaalbaarheid en flexibiliteit. Als bedrijf hoef je niet langer te investeren in dure infrastructuur en one size fits all softwarelicenties, maar kan je op een heel moderne manier aan BI doen, zonder je zorgen te maken over technische details of een ingewikkeld beheer. En dat is dan weer een stevig fundament om te groeien.

2. Snelheid en kostenefficiëntie 

Werk je met de cloud, dan verlies je geen tijd met de installatie, configuratie of het onderhoud van bepaalde software. Ook de hoge kosten die hiermee gepaard gaan, kan je zo omzeilen. Het schalen vereist geen menselijke tussenkomst, dus als organisatie kan je sneller aan de slag. Met cloudgebaseerde BI-oplossingen win je dus tijd en geld, en dat levert je een aanzienlijk competitief voordeel op. 

3. Altijd en overal toegankelijk

De ene dag werken we op kantoor, de andere thuis of in een koffiebar. Met BI in de cloud heb je via verschillende devices op elk moment en vanaf elke locatie toegang tot digitale dashboards, gegevens en rapporten. Werken in de cloud is uiterst flexibel en zorgt ervoor dat je mensen via tablet, smartphone of webbrowser altijd en overal een vinger aan de pols houden. Dit bevordert de samenwerking, en helpt bij het sneller nemen van beter onderbouwde beslissingen. 

4. De meest veilige optie 

Grote cloudproviders kunnen zich geen lekken veroorloven, en zorgen er dus voor dat alle data ongelofelijk goed beveiligd zijn. Ze investeren fors in een solide beveiligings- en back-upinfrastructuur en in de nieuwste technologieën, zoals gegevensversleuteling, firewallbescherming en two-factor authentification. Zo halen deze serviceproviders een niveau dat de traditionele on-premises oplossingen nooit kunnen halen.

Met een cloudgebaseerde BI-oplossing zijn je data dus optimaal beschermd tegen bedreigingen en ongeautoriseerde toegang. En voldoen ze meteen ook aan alle geldende regelgeving om privacy te garanderen. 

5. En ook de meest innovatieve 

Als katalysator van innovatie is de cloud cruciaal. AI bijvoorbeeld is sterk afhankelijk van gegevenstoegang en schaalbaarheid via de cloud. Cloudgebaseerde BI-oplossingen bieden geavanceerde mogelijkheden voor gegevensanalyse, zoals voorspellende analyses, machine learning en gegevensvisualisatie. Deze tools stellen je als organisatie in staat om betere inzichten te verkrijgen, trends te identificeren, patronen te ontdekken en toekomstige resultaten te voorspellen. 

Met BI via de cloud maak je optimaal gebruik van je data. Je hebt niet alleen overal en altijd veilig toegang tot data, er is ook een oneindige, schaalbare opslagcapaciteit én je wint tijd en geld. Met cloudgebaseerde BI ben je als bedrijf pas echt klaar voor de toekomst. The sky is the limit! 

Business intelligence naar de cloud verhuizen en zo je bedrijf klaarstomen voor de toekomst? Bij OQuila staan we klaar om je hierbij te helpen.