Zo haal je het maximale uit je maintenance

DELEN

Zo-haal-je-het-maximale-uit-je-maintenance25% minder betalen aan onderhoudskosten? En de onverwachte downtime met 50% laten zakken? De droom van elke onderhoudstechnieker, toch? Vergeet problemen oplossen als ze zich stellen, laat periodiek onderhoud voor wat het is. Kies voor sensoren die de fijnste trillingen registreren en wees een defect te snel af. Omdat kwaliteit en kwantiteit van onderhoud je veel geld oplevert.

Wees niet afhankelijk van toevalligheden

Cijfers, meters en toerentallen bijhouden. Onderhoudsmedewerkers lopen rond om honderden assets op te volgen en te controleren. Toevallig voelen ze dat een compressor te warm is. Toevallig horen ze een atypisch geluid.

Onderhoudsmensen willen tegenwoordig maar twee dingen. Enerzijds de downtime zo laag mogelijk houden. De tijd beperken dat een machine stilligt voor onderhoud of reparatie. En de kosten van dat stilliggen beperken.

Als dat je doel is dan wil je niet afhankelijk zijn van de juiste persoon op de juiste plaats. Of van het aantal jaar ervaring van een onderhoudstechnicus die je fabriek door en door kent.

Kies voor een langetermijnoplossing

Een machine gaat niet van het ene op het andere moment kapot. Voor het zover is, geeft ze al indicaties dat ze gaat begeven. Kleine, menselijk niet waarneembare trillingen kondigen dat aan.

Sensoren pikken subtiele signalen op die anders niet worden opgevangen. Relevante parameters zoals trillingen en temperatuur geven alerts zodat je ingrijpt waar het nodig is. Snel, weinig schade en zonder veel tijdverlies.

Begin met het visualiseren van de belangrijkste parameters. Kwantiteit speelt geen rol. Hoeveel machines je wil opvolgen, hoeveel parameters je ook hebt. Sensoren meten. De kwaliteit is hoog omdat de resultaten niet onderhevig zijn aan menselijke fouten.

Bespaar tijd en geld bij onderhoud

Combineer je je productie met IoT-technologie? Dan dalen volgens McKinsey je onderhoudskosten met 25%. Nog straffer is de daling van je onverwachte downtime. Die zakt met 50%.

Voldoende data verzameld? Dan ontwikkelen we met machine learning toekomstgerichte modellen. Die langetermijnvoorspellingen laten je nog sneller ingrijpen en trends voorzien.

Ook winst halen uit je onderhoud? Neem contact met ons op en we kijken samen hoe we je op weg helpen.