5 essentiële eigenschappen van een IoT-platform en een beleefde vraag

De beslissing is gevallen: verhogen van kwaliteit, meten/weten/analyseren en trends voorspellen. Dat is jullie prioriteit. En voor jullie beginnen te bouwen, te experimenteren en uit te rollen, maak je nog een fundamentele keuze. Kies een toekomstgericht, veilig en schaalbaar IoT-platform. We zetten de vijf essentiële eigenschappen op een rij. En op het einde stellen we nog een beleefde vraag.

1. Kies voor veilig

Beginnen met IoT betekent kiezen voor een platform. Het platform waarop je bouwt, beschikt over een aantal onmisbare eigenschappen. En daarvan is veiligheid de allerbelangrijkste.

  • Kies voor een systeem dat zowel je apparaten, sensoren en gateways beschermt.
  • En dat aandacht heeft voor de connectie met je cloudomgeving.
  • En met een cloudomgeving die aan alle veiligheidsnormen voldoet.

2. Kies voor een polyglot

IoT verbindt je OT en IT. Belangrijk dus dat die met elkaar kunnen communiceren. Want je wil zo veel mogelijk automatiseren en stroomlijnen. Gestandaardiseerde en meer exotische systemen. Kies daarom voor een systeem dat veel talen spreekt of kan leren.

3. Dream big, start small, grow fast

Kies voor een flexibel, toekomstgericht systeem. Want je weet nu wat je wil maar niet wat je binnen een aantal jaar belangrijk vindt. Inzichten van vandaag zijn niet die van morgen. Je systeem moet dus functioneel in staat zijn om nieuwe, onbekende analyses te maken. En om in andere systemen te integreren.

4. Kies voor schaalbaar

Elk traject begint met een POC (Proof of Concept). Op kleine schaal test, meet en analyseer je. Is je POC geslaagd dan rol je die stelselmatig uit. Kies voor een systeem dat die schaalbaarheid garandeert. Een systeem dat grote hoeveelheden aankan en nieuwe apparaten.

5. Kies voor continuïteit

Ook van belang is dat je kan blijven doorwerken. Een IoT-proces evolueert continu. Dus moet je tijdens je groei je systeem kunnen blijven gebruiken. Extra machines, aanvullende berekeningen, vernieuwde big data. Kies voor een systeem dat continuïteit verzekert.

Azure is voor ons de slimste keuze. Dit platform wordt wereldwijd gebruikt in KMO's en grote bedrijven en heeft zijn diensten al ruimschoots bewezen. Naast veilig, betrouwbaar en schaalbaar is het vooral een vooruitziend platform. Geschikt om elke innovatie te ondersteunen.

En dan nog onze beleefde vraag

Ken jij iemand of wil je zelf meebouwen aan de IoT-community? Wij zoeken mensen die samen met ons aan de slag willen gaan. Developer, consultant? Dat maakt niet zoveel uit. We zoeken vooral leergierige mensen met goesting. Met een basiskennis die een nieuw terrein willen exploreren. Starter, oude rot of een volgende stap in je carrière? Laat het ons weten.

Binnenkort een IoT-platform kiezen en zit je nog met vragen? Of heb jij het antwoord op onze beleefde vraag? Neem contact met ons op en we kijken samen hoe we je kunnen helpen.