Vergroot je impact en verbeter je productieproces én je bedrijfsvoering

DELEN

Vergroot-je-impact-en-verbeter-je-productieproces-én-je-bedrijfsuitvoeringZaakvoerder of productiemanager? Jouw doel is om de efficiëntie hoog te houden en de kosten laag. Door energieverbruik te monitoren, kwaliteit te bewaken en gefundeerde beslissingen te nemen. Zoals eerder gezegd, niet weten is duur. Internet of Things (IoT) geeft je impact op je business. Digitaliseer je operaties, combineer je bestaande data met sensordata. En verbeter je productieproces én je bedrijfsvoering.

Internet of Things (IoT) verbindt je bestaande data met accurate sensordata. Het is de combinatie van OT (Operations Technologie) en IT die meten naar een hoger plan brengt. IoT is de verbindende factor. In de cloud leggen we de link tussen je bestaande gegevens, sensordata en externe data. Dankzij big data combineer je punten en herken je patronen.

Ingrijpen tijdens het productieproces

Als operational manager laat jij de productie zo doeltreffend mogelijk draaien. Je houdt de efficiëntie hoog en de kosten laag. Je plant het proces, doet wat gepland is en checkt achteraf of de planning klopte. Correcte, bruikbare gegevens zijn hier essentieel.

Voor IoT bestond, liep je achter de feiten. Want kon je pas ingrijpen in het proces wanneer de cyclus rond was. Vandaag stuur je bij tijdens het productieproces.

Je monitort je gereedschap, machines en materialen terwijl het in gebruik is. Je bewaakt of er onderhoud nodig is en of dat proces nog beter kan.

Je houdt het energieverbruik in de gaten. Je onderzoek die grote pieken in het proces. Vaak heeft een kleine ingreep een grote impact. En kijk zeker naar je ouder machinepark. Bij een groot verbruik en weinig output grijp je in.

Je verbetert constant de kwaliteit van je product. Je bewaakt elke fase van het productieproces in real life. Een signaal waarschuwt je bij hoge of lage luchtvochtigheid. Zodat jij ingrijpt voor de kwaliteit van je product onder druk komt.

Ingrijpen op het geheel

Als zaakvoerder ben je verantwoordelijk voor verschillende afdelingen, entiteiten en locaties. Dankzij IoT krijg je een volledig overzicht. Performantie van de productie, beschikbaarheid van machines en updates. Je krijgt een gecontroleerd beeld op je business.

Zonder IoT besliste je op basis van tweedehands informatie, vermoeden of buikgevoel. Vandaag zoom je in en grijp je in. Je beslist gefundeerd.

IoT geeft je de actuele status van je bedrijf zodat jij trends en opportuniteiten ziet terwijl het gebeurt.

Jij hebt impact

Je klant wil de voordelen van massaproductie op maat van zijn behoeften. IoT is deel van de oplossing in het digitale productieproces. IoT helpt je om heel precies je proces te monitoren. Van begin, midden tot einde. Jij hebt impact op je business en alle stakeholders profiteren daar mee van.

Wil je zelf met IoT aan de slag of wil je meer weten. https://www.oquila.be/nl/contact en we kijken samen hoe we je verder helpen.