Van bestellen tot leveren. Kosten zakken en productiviteit stijgt.

DELEN

Van-bestellen-tot-leveren.-Kosten-zakken-en-productiviteit-stijgtVandaag besteld, morgen geleverd. Dat geldt voor consumenten maar evengoed in de B2B. Maak het verschil in je supply chain. Verban pen en papier uit je magazijn. Weet wat je nu in stock hebt en welke producten snel verkopen. Gebruik elke vierkante meter en zorg voor efficiënte routes. Meet, weet en voorspel. Zodat je op elk moment de best mogelijke service levert.

Controle op je goederen. Weten welke grondstoffen er zijn, hoeveel stuks en waar alles ligt. Vandaag maak je het verschil met een goed beheer van je goederen. Weet je dat niet, dan lig je eruit. Of betaal je een hoge kost. Snel schakelen en inspelen op veranderende vragen doe je door risico’s te beperken. Want een grote stock betekent druk op je marges, andere opslagvoorwaarden en wat met een beperkte houdbaarheidsdatum?

Meet mensen, goederen en omgeving

Internet of Things (IoT) geeft je een totaaloverzicht. Slimme sensoren meten mensen, goederen en omgeving. Die gegevens combineer je met andere databronnen. Algoritmes zijn in staat om met dat resultaat anomalieën op te sporen. Denk aan productstatus en -locatie, in- en uitgaande goederenstromen en het niveau van je voorraden.

  1. Technologie vervangt pen en papier. Speel kort op de bal dankzij slimme sensoren. Zij meten permanent de input en output van je productie. Vertragingen worden weggewerkt en fouten vermeden.
  2. In realtime meten. Kies voor een efficiënt stockbeheer waarbij je onafhankelijk van het type product, weet wat je in huis hebt. Eén overzicht met een aanwezigheidsmeting van alle paletten, goederen en vulgraden.
  3. Veiligheid gegarandeerd met slimme beelden, slimme werkkleding en een slimme omgeving. Waar je temperatuur, vochtigheid en gevaarlijke stoffen meet. Waar verklikkers in het systeem je waarschuwen.
  4. Gebruik elke vierkante meter verstandig. Monitor ruimtegebruik voor opslag van materialen, analyseer efficiënte routes en voer een slim energiebeleid. Door functies en ruimtes in kaart te brengen.
  5. Kies op elk moment voor het best mogelijke aanbod. Analyseer de data en voorspel trends. En maak gebruik van die sterke onderhandelingspositie als je de doorlooptijd van producten kent.

IoT grijp in op elk aspect van je productieketen. Van bestellen tot leveren. Optimaliseer je bedrijfsvoering door met slimme technologie je operationele kost te laten zakken en de productiviteit te verhogen.

Direct aan de slag of wil je meer weten? Neem contact met ons op en we kijken samen hoe we je verder helpen.